MGS Lyöntipelimestaruudet 2017 - juttu ja tulokset

Muuramen Golfseura ry:n mestikset pelattiin tänä vuonna 18.-20.8.2017 hyvin vaihtelevissa säissä. Perjantaina keli oli lämmin, lauantaina aamupäivän ajan riitti lämpöä ja iltapäivästä ei vältytty kastumiselta, varsinkaan miesten sarjassa. Sunnuntain finaalipäivä oli poutainen, mutta erittäin tuulinen. Kovat tuulenpuuskat vaikeuttivat peliä. Viheriöt oli saatu huonosta keväästä huolimatta mestiksiin hienoon kuntoon ja stimp-lukemat huitelivat noin 10 jalassa. Kokeiluluontoisesti kaikki sarjat pelasivat samana viikonloppuna, joka on Golfliiton suositusviikonloppu mestaruuskisojen järjestämiselle. Tuona viikonloppuna ei liitto järjestä kansallisia kilpailuita, joten myös eri kiertueita kiertävillä on mahdollisuus sen myötä päästä pelaamaan seuran mestaruuksista eri sarjoissa. Myös järjestelyiden, toimihenkilöiden, kentänhoidon ja yhteisöllisyyden kannalta yhteen viikonloppuun voidaan satsata enemmän kuin kahteen erilliseen. Eikä näin ollen suljeta kenttää kuin yhdeksi viikonlopuksi muilta pelaajilta. Lomakauden loppuvaiheessa/ulkopuolella ja iltojen valoisuuden vähenemisen myötä loppukesän viikonloppujen aamupäivät ovat erittäin kysyttyjä myös ei-kilpailevien pelaajien keskuudessa, jos mielii 18 reikää pelaamaan 9 reiän sijasta. Ainut iso miinus tässä on se, että osa seniorimiehistä (ja junioreista) haluaisi päästä osallistumaan myös miesten yleiseen sarjaan. Tämän vuoksi aiemmin seniorit ja juniorit ovat pelanneet eri viikonloppuna. Kilpailutoimikunta teki keväällä päätöksen, että kokeillaan tänä vuonna yhtä viikonloppua, sillä monessa muussa isossa suomalaisessa seurassa on pelattu niin jo pitkään. Ja päätettiin järjestää mestaruuskilpailuiden jälkeen kysely aiheesta jatkoa varten. Tulemmekin lähettämään kyselyn kaikille osallistujille sähköpostitse.

Lyöntipelimestaruuskilpailuihin osallistui yhteensä 113 pelaaja ja lähtöjä oli parhaimmillaan jopa 7 tuntia (lauantaina). Sunnuntaille pääsi pelaamaan 96 pelaajaa. Tänä vuonna cut-kosketti vain isompia sarjoja eli miehiä ja seniori"poikien" sarjaa (SM50). Osallistujamäärissä päästiin hyvin lähelle edellistä vuotta, jolloin kahtena viikonloppuna osallistujia oli yhteensä 118. Miesten yleisessä sarjassa osallistujamäärä väheni parillakymmenellä ja juniorisarjat jäivät kokonaan ilman osallistujia. Samoin seniorinaisten nuorempi sarja (SN50) jäi toteutumatta vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Seniorimiesten sarjat odotetusti kasvoivat, kun seniorimiesten ikäraja putosi viidellä vuodella edellisestä ja seniorimiehet tekivät tässä tapauksessa valinnan, osallistuako yleiseen sarjaan vai oman ikäluokan sarjaan. Muutama senioreista valitsi yleisen sarjan. Junioreissa taas valinta kohdistui yleiseen miesten tai naisten sarjaan juniorisarjojen sijasta. Juniori-ikäisten kilpapelaajien määrä tosin on muutenkin tällä hetkellä valitettavan pieni eli juniorisarjat olisivat voineet jäädä toteutumatta siitäkin huolimatta, että olisi pelattu eri viikonloppuna. Tai jääneet osallistujamääriltään erittäin pieniksi. Kysymys kuuluukin, missä ovat seuran nuoremmat kilpailevat juniorit? Nykyiset kilpajuniorit kolkuttelevat jo täysi-ikäisyyttä tai ovat armeijassa. Pian tulee monilla juniori-iän yläikäraja vastaan.

Ennen kuin menemme tuloksiin, niin SUURIN kiitos menee vapaaehtoisena koko viikonlopun toimineelle kilpailunjohtajallemme Markku Mustoselle. Kolme pitkää päivää on kova suoritus ja ei ole lainkaan helppoa löytää tuomaria tällaiseen urakkaan. Samoin iso kiitos sunnuntaina aamuyöstä mukaan hälytetylle aputuomarina toimineelle Tomi Hakkaraiselle, joka tuli paikkaamaan sairastapausta. Ihailtava venymistä seuran hyväksi. Iso käsi molemmille!

Tulostaso oli tänä vuonna erittäin tasaista ja mestaruuksista saatiin jännittää aivan loppumetreille asti, kaikissa sarjoissa. Muutamat edellisvuosien kestomenestyjät / mestarit olivat tänä vuonna olleet enemmän tai vähemmän tauolla aktiivisesta golfin treenaamisesta. Mestaruuden uusi ylivoimaisimmalla erolla seuraaviin ainoastaan SM50-sarjan Keijo Lehtokorpi, joka otti nuorimman seniorimiesten sarjan mestaruuden jo kolmatta kertaa peräkkäin. SM60-sarjassa voiton vei Jarmo Huttunen ja SM70-sarjassa Pentti Niiranen. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä vanhempien seniorinaisten SM60-sarjassa mestaruuden otti Erja Mononen. Naisissa mestaruuden vei kuuden vuoden tauon jälkeen Sanna Hosio, jolle tämä oli jo golfuransa seitsemäs seuramestaruus lyöntipelisarjassa. Miehissä leivottiin uusi mestari Eetu Koivistoisen kolmen vuoden suvereenin hallinnan jälkeen. Mestaruuden kaappasi itselleen seniori-iän saavuttanut Muuramen ja Jyväs-Golfin tuplajäsenyyden omaava Tero Heikkinen. Mikään yllättäjä Tero ei suinkaan ollut vaan terassikeskusteluiden selvä ennakkosuosikki kisaan lähdettäessä. Jo viime vuonna Tero oli suurin hätyyttelijä Koivistoisen veljeksille, napaten pronssia heidän perässään. Tänä vuonna sitten kultamitali, Koivistoisten veljesten viedessä himmeämmät mitalit (Eetun vaihtuessa Viliin). Tero on tänä vuonna itseasiassa tuplamestari, sillä hän voitti myös miesten reikäpelimestaruuden aiemmin viikolla. Tero vastaa myös Muurame Golfin kenttäennätyksestä (66 lyöntiä) vuodelta 2014. Tänä vuonna mestaruuden ratkaisi kuitenkin tasainen peli ja kokemuksen tuoma henkinen kantti. Tero johti kisaa kolmella lyönnillä vielä ennen kolmea viimeistä reikää. Kuudennentoista väylän avaus meni hurjassa puuskatuulessa outtiin ja korttiin kirjattiin tripla. Viimeiselle väylälle lähdettäessä neljä miestä oli ilmoittautunut mestaruustaistoon yhden, kahden lyönnin eroilla. Parhaiten näitä pintansa piti hopeansa viime vuodelta uusinut Joonas Koivistoinen. Nuorempi veljensä Vili pelasi pronssille paremmalla paluulla Roope Lehtiseen nähden. Tero Heikkisen vieden mestaruuden kuitenkin lopulta kahden lyönnin turvin.