MGS Lyöntipelimestaruudet 2018 - juttu ja tulokset

Tämän vuoden lyöntipelimestaruudet ovat ratkottu ja uudet mestarit ovat selvillä. Lyöntipelimestaruuskisat pelattiin pe-su 17.-19.8.2018 pääosin hyvässä säässä. Lauantaiaamuna ensimmäisiä pelaajia taisi herätellä pieni sade, mutta muuten sade ei meitä vaivannut. Toisaalta jokaisena päivänä tuuli ja varsinkin viimeisenä päivänä muutamien pelaajien kommenttien mukaan tuuli oli pyörivää tuoden lisähaastetta mestiksiin. Kenttä oli hyvässä kunnossa, niin kuin mestisten arvoista on. Viheriöt oli laitettu liukkaiksi ja puttaamiseen piti kiinnittää huomiota.

Tänä vuonna lyöntipelimestaruudesta taisteltiin viime vuoden tapaan samana viikonloppuna kaikkien sarjojen osalta. Tosin pieniä muutoksiakin oli tehty tämän vuoden kilpailuun. Tiipaikkoja oli muutamassa sarjassa muokattu viime vuoteen nähden ja esimerkiksi SM50-sarja pelasi tiiltä 58 mahdollistaen pelaajien osallistumisen sekä seniorimiesten sarjaan, että avoimeen miesten sarjaan. Tämän muutoksen johdosta perjantaina pelinsä aloitti miesten sarja ja SM50-sarja. Lauantaina mukaan tuli kaikki muutkin sarjat ja jo lauantain jälkeen selvillä oli SM50-sarjan mitalikolmikko. Sunnuntaille jatkoi kaikki muut paitsi SM50-sarjan pelaajat, jotka eivät osallistuneet miesten sarjaan. Näin ollen CUT-rajaa ei ollut missään sarjassa, ja 98 pelaajaa oli mukana sunnuntain peleissä. Yhteensä 107 pelaajaa osallistui tämän vuoden mestaruuskilpailuihin, mikä oli 6 vähemmän kuin viime vuonna (vuonna 2016 osallistujia oli 118, kun mestikset pelattiin kahtena viikonloppuna). SN50-sarja ja juniorisarjat eivät toteutuneet tänäkään vuonna.

Suuri kiitos Ari Liukkoselle koko viikonlopun tuomaroinnista! Pelit alkoivat perjantaina klo 12:40 ja viimeiset pelaajat saatiin maaliin sunnuntaina hieman ennen klo 18:30, jonka jälkeen pidettiin vielä miesten ja SM50-sarjan palkintojen jaot. Kiitokset myös Asmo Hakaselle, joka toimi startterina ja aputuomarina perjantain ja lauantain ajan, sekä Pentti Lassilalle sunnuntain vastaavasta hommasta. Hatunnosto heille, hieno ja tärkeä suoritus.

Sitten pääsemme tuloksiin. Mestareiksi saimme mestaruuden uusijoita sekä ensikertalaisia, tulihan siellä myös yksi tuplamestaruuskin. Tuplamestariksi itsensä pelasi miesten sarjassa Joonas Koivistoinen, joka jo torstai-iltana voitti siis miesten reikäpelimestaruuden. Mukava viikonloppu Joonakselle! Joonaksen edellinen lyöntipelimestaruus oli junioripojista vuodelta 2011. Tänä vuonna kilpailu ei ollut kovin tiukka, sillä viimeiseen päivään lähdettäessä Joonaksella oli 6 lyönnin johto, joka oli maalissa samansuuruinen. Takana tapahtui muutoksia, kun Jussi Savolainen hyvän kierroksen (PAR, 71 lyöntiä) johdosta nousi pronssimitalisti Tero Heikkisen ohi. Naisissa mestaruuden vei toista vuotta peräkkäin Sanna Hosio. Tiukka oli kamppailu nuoren Anna Taivalsaaren kanssa, joka voitti jo muutama viikko sitten naisten reikäpelimestaruuden. Anna siirtyi johtoon sunnuntaina etuysin jälkeen, mutta Sanna 79 lyönnin kierroksellaan vei mestaruuden. SN60-sarjassa voiton vei viime vuoden tapaan Erja Mononen. Tämä sarja on järjestetty nyt kahden vuoden verran, ja molempina vuosina mestaruus on mennyt Erjalle. SM50-sarjassa voiton vei jälleen kerran Keijo Lehtokorpi, jo neljättä kertaa peräkkäin. SM60-sarjassa voittajaksi itsensä pelasi Jarmo Huttunen, joka teki sunnuntaina hole in onen väylälle 8! Jarmo uusi myös mestaruutensa viime vuodelta. SM70-sarjan voiton vei John Melin, jonka aikaisemmat mestaruudet on SM65-sarjasta vuosilta 2015 ja 2016.

Kuvassa SM60-sarjan mestari ja holarin tehnyt Jarmo Huttunen.