Tarina mestaruudesta MGS 2019

Muurame Golfin lyöntipelimestaruuskisat 2019 päätökseen.

Viikonloppuna päästiin nauttimaan kesän odotetuimmasta tapahtumasta, eli lyöntipelimestaruuskilpailuista. Pelaamaan päästiin hyvissä olosuhteissa alkuviikon viileämmän kelin jälkeen. Lämpötila nousi mukaviin lukemiin ja aurinkokin pilkotti taivaalta. Miehet aloittivat perjantaina kisataipaleensa (54 reikää), kun naiset starttasivat lauantaina urakkansa (36 reikää). Uutena kisamuotona viikonloppuna pelattiin klubimestikset, jossa miehillä ja naisilla oli omana sarjanaan tasoituksellinen lyöntipeli 36 reikää. Pientä tarinaa läheltä seuranneelta ja allekirjoittaneelta sarjajärjestyksessä:

Klubimestikset tulivat uutena muotona mukaan, johon osallistujia tuli yhteensä 24. Klubimestiksissä edettiin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen tasaisissa merkeissä niin miesten kuin naisten sarjoissa. Miehissä Pekka Kruus sekä Timo Pohjankoski pelasivat vahvan ensimmäisen kierroksen, mistä oli tietysti hyötyä toiseen kisapäivään lähdettäessä. Takana vaanivat monet pelaajat vain muutaman lyönnin päässä. Toisena päivänä Pekka Kruus piti pintansa ja nappasi klubimestisten voiton (tulos 143), kun toiselle sijalle nousi hienosti toisella kierroksella pelannut Jari Ruippo (146). Kolmanneksi sijoittui Timo Pohjankoski (146) ja neljänneksi samalla yhteistuloksella Paavo Luukkonen (146). Naisten sarjassa sama kaava toistui kuin miehillä, eli ensimmäisen päivän jälkeen edettiin tasaisissa merkeissä, sillä ensimmäisen päivän jälkeen tasatuloksessa olivat Tiina Jama-Raati, Merjo Piela sekä Päivi Rouhiainen. Perässä vaanivat Erja Mononen sekä Marjo Salmenkivi. Voittajaksi kuitenkin nousi päätöspäivänä hienosti pelannut Päivi Rouhiainen (tulos 147), kun sijat 2-4 päättyivät yhteistuloksena tasan (151). Toiseksi nousi Marjo Salmenkivi, kolmanneksi Erja Mononen. Neljänneksi sijoittui Tiina Jama-Raati.

Naisten lyöntipelisarja polkaistiin käyntiin kahdeksan naisen voimin. Naisten lyöntipelimestaruudesta taisteltiin kiivaasti alusta loppuun saakka, sillä ensimmäisen kisapäivän jälkeen Aholan Armi ja Taivalsaaren Anna olivat tasatuloksessa 81 lyöntiä. Päätöspäivänä mestaruus ratkesi Armille vain kolmen lyönnin erolla. Näin ollen naisten lyöntipelimestaruuden voitti niukasti Armi Ahola tuloksella 168, toisena Anna Taivalsaari 171 ja kolmanneksi pelasi hienosti Erica Salonen yhteistuloksella 176.

Miesten lyöntipelimestaruudesta oli taistelemassa isoin joukkio, yhteensä 57 pelaajaa. Marko Vatanen antoi painetta muille pelaamalla tuloksen 69 (2 alle par) heti ensimmäisenä kisapäivänä siirtyen kisan johtoon. Heti perässä vaanivat muutamien lyöntien päässä Roope Lehtinen, Jussi Savolainen, Matti Moilasen ja Pauli Niemelän. 16 ensimmäistä pelaajaa pelasivat 80 lyöntiä tai alle ensimmäisenä päivänä, joten kilpailun taso oli jo etukäteen ennakoidusti kovatasoinen. Toisena kilpailupäivänä keli oli lämmin ja hieno, mutta oman haasteensa pelaamiseen toi poikkeuksellisen kova tuuli. Toisena päivänä Moilasen Matti kipusi kärkeen kasvattaen johtoaan 5 lyönnin erolla toisena olevaan Roope Lehtiseen. Mainittavaa on Matin kova tulos takaysin puolelta (-4), joka pelattiin käytännössä jatkuvaan vastatuuleen, mikä ei ole helppoa takatiiltä lyödessä. Jännittävää jäi kolmannelle päivälle, sillä keli toi myös viimeiselle päivälle omat haasteensa. Kolmantena päivänä oli aika jakaa palkintoja onnistujille. Moilasen Matti nappasi kuninkuusluokan voiton yhteistuloksella 216, kun toiseksi sijoittui hienosti päätöspäivänä pelannut (72) Vili Koivistoinen yhteistuloksella 225. Kolmanneksi palkintopallille sijoittui Marko Vatanen myöskin yhteistuloksella 225. Neljänneksi sijoittui lyönnin päähän Joonas Koivistoinen yhteistuloksella 226. Mainittakoon myös, että Jukka Seppänen teki hole-in-onen väylällä 13 päätöspäivänä. Vaikka Jukka tällä kertaa ei palkintopallille päässyt, saa hän palkinnoksi itselleen uuden mikroaaltouunin Gramilta, ei huono.

Tällaiset olivat tämän vuoden mestikset pähkinänkuoressaan. Jälleen nähtiin paljon hienoja suorituksia, joista kaikki eivät tietysti päädy tähän kirjoitukseen. Kilpailut olivat onnistuneet ja tuovat aina lisämausteensa kaikkeen urheiluun, mutta aina sitä ei tarvitse niin tosissaan ottaa. Yleisesti ottaen mestaruuskisat tuovat monille perhosia vatsanpohjalle ja hieman vipinää mailanvarteen, kun taas toiset loistavat pienen paineen alla pelaten hienoja tuloksia. Viikonloppuna nähtiin tasaista kamppailua, onnistumisia, mutta myös muutamia ”klassisia sulamisia”, joita mahtuu tietenkin aina mukaan. Sanotaan, että golf on pirun keksimä peli sisältäen kaikenlaisen tunteiden vuoristoradan. Suurin kilpailu käydään korvien välissä. Siksi se on myös koukuttava peli, joka saa ihmiset tulemaan kerta toisensa jälkeen pelikentille. Tärkeimpänä kuitenkin sosiaaliset kohtaamiset, yhdessä olo ja liikkuminen hienossa luonnossa. Viikonloppuna kaikki sujuivat hienosti ja Muurame golfin puolesta kiitoksen paikka kaikille kisoihin osallistuneille sekä kisoja avustaville. Onneksi kesä jatkuu vielä ja päästään nauttimaan pelaamisesta hetken aikaa.

Onnittelut voittajille ja nähdään kentällä/klubilla!

Lähettänyt

Jaa:

MUURAME GOLF

AJANKOHTAISET

AJANKOHTAISTA

Titleist Back Tee Tour 2016

Uusi Keski-Suomen oma huikea kiertue bäkäreiltä!

Seniorien Maakunnan Mestaruus / Seuraottelu Laukaassa 29.8.

MGS Lyöntipelimestaruudet 2016

Kauden kahdeksas Hole-in-One!

Kisainfo: MGS Lyöntipelimestaruus 2016, miehet ja naiset

Senioritoimikunnan tiedote elokuu 2016

MGS Lyöntipelimestaruus 2016, juniorit ja seniorit

Tuloksia Muuramen Golfseuran juniorien ja seniorien lyöntipelimestaruuskisoista 30.-31.7.2016

Kisainfo: MGS Lyöntipelimestaruus 2016, juniorit & seniorit

Kauden seitsemäs Hole-in-One!

Kapteeni Jukka Lohen tiedote 26.7.2016

PELAAJIEN TURVALLISUUS JA PELAAJAN VASTUU OMISTA JÄLJISTÄ!

Naistoimikunta tiedottaa: Lyöntipelimestaruuskilpailut 2016

Toivomme, että mahdollisimman moni lähtisi rohkeasti mukaan pelaamaan ja nauttimaan kisatunnelmasta. Naistoimikunta palkitsee tänäkin vuonna kummassakin sarjassa lahjakorteilla kolme parasta kahden päivän yhteispistebogituloksen tehnyttä.