TASOITUSASIAT

Helpointa golfarille on tarkastaa ajankohtainen tasoituksensa aina omasta eBirdie-sovelluksestaan.

Golfia on pelattu yhtenäisillä maailmanlaajuisilla säännöillä peliin, välineisiin ja amatöörioikeuksiin liittyen. Tasoitusjärjestelmän osalta käytössä on ollut kuitenkin kuusi erilaista järjestelmää.

Golfkaudella 2020 tuli käyttöön kuitenkin uusi tasoitusjärjestelmä, jonka perusperiaatteet ovat yhtenäiset kaikkialla. Järjestelmän nimi on World Handicap System (WHS), suomeksi maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota suosittelemme kutsumaan sen lyhenteellä WHS.

Kaikki seurajärjestelmistä lähetetty kierrosdata on huomioitu WHS-laskennassa, ja yli 140 000 pelaajalla on WHS-tasoitus.
Siirtymä sujui kaikkiaan hyvin. Nykyinen tasoitus on helpointa tarkistaa omasta eBirdie-sovelluksesta.
Suurimmalla osalla pelaajista tasoitus pysyi samana tai 1-2 lyönnin sisällä entisestä EGA-tasoituksesta.

Tässä valtakunnallisia keskiarvoja tasoitusmuutoksissa:

Tasoitus Alle 4,5: laski hieman
4,5-11,4:  nousi 1-2lyöntiä
11,5-18,4: sama tai nousi 1-2 lyöntiä
18,5-26,4: pysyi samana tai nousee 1-2
26,5-36: pysyi samana tai 1-2 suuntaan tai toiseen
Yli 36: pysyi samana

Keskiarvolaskentaan siirtyminen voi vaatia pientä jumppaa korvien välissä, kun kierroksia tarkastellaan aiempaa pidemmältä aikaväliltä. Golf jatkuu kuitenkin entisellään eikä pelaajan tarvitse tuntea järjestelmää, riittää kun kirjaa reikäkohtaiset lyöntitulokset.

WHS:n perusasioita

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksestasi. Näet tarkan tasoituksesi ja tasoitushistoriasi eBirdie-sovelluksesta. Lataa eBirdie AppStoresta tai Google Playsta.

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä tasoituskierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Hyväksytyt pelimuodot. Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par / Bogey.

 Lue myös: WHS tasoitusjärjestelmä alle 20 tasoitustulosta pelanneelle

 

Lisää infoa: Golfliiton ohjeistuksesta

 

 

TUTUSTU PALVELUIHIMME! 

Tarjolla golfopetusta, monipuoliset harjoitusalueet sekä kodikkaasta klubitalostamme löytyvät klubiravintola, pro shop sekä wc- ja pukeutumistilat miehille ja naisille. 

>> LUE LISÄÄ

 

ETSITKÖ TÄTÄ? 

Jos et löytänyt etsimääsi, niin...

>> KLIKKAA TÄSTÄ


 Kyllä, nopeasti
 Kyllä, pienen etsinnän jälkeen
 En löytänyt